Bent u huurder of eigenaar van een appartement dan moet u rekening houden met geluidsoverlast voor uw buren. Op de lijst van de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) staat loopgeluid op nummer 2. Een harde vloer, zoals laminaat, parket en planken, zorgt voor contactgeluid. Is een harde vloer dan wel geschikt? Wij geven u graag advies op het gebied van uw vloer en de regels voor appartementen.
Geluidseis VVE en woningcoöperatie: -10dB
VVE’s en woningcoöperaties vinden een contactgeluidreductie van -10dB een vereiste voor harde vloeren die geplaatst worden op een ‘niet zwevende’ zandcement of anhydriet dekvloer. Tegenwoordig is de aannemer volgens het nieuwe bouwbesluit verantwoordelijk voor het aanbrengen van een zogenaamde veer, welke een contactgeluidreductie geeft van tenminste -5dB. Deze toegepaste veer is alleen niet gestandaardiseerd. Daardoor is ieder appartement een aparte casus.
Harde vloer in uw appartement
In principe is het mogelijk om een contactgeluidreductie van -10dB te halen met harde vloerbedekkingen als laminaat, parket, planken en lamelparket! Wij geven u graag advies en informatie. Voor zaken waar wij geen antwoord weten, stellen wij ons in contact met het team van onder- en tussenvloerspecialisten.
TNO goedkeuring tussenvloer
De overgang van de ene naar de andere vloerbedekking of van woonhuis naar appartement hoeft uw keuze voor een harde vloer niet te belemmeren. Let er wel op dat de tussenvloer door TNO goed gekeurd moet zijn. Dit gaat gepaard met een te naam gesteld rapport. Zonder rapport bestaat de kans dat u uw harde vloer (onder dwang) weer moet verwijderen.
Mogelijkheden voor vloerbedekkingen in uw appartement
Alle onderstaande vloeren zijn mogelijk mits het géén zwevende dekvloer betreft:
- Laminaat
- Parket
- Lamelparket
- Lamelplank
- Duoplank
- Hout
- Gelaagd Massief Hout
- Fineerparket
- Kurk
- PVC
Advies krijgen over uw vloer en regels voor appartementen?
Bel of mail ons. Of bezoek onze showroom. Onze adviseurs beantwoorden geheel vrijblijvend al uw vragen.