Behoud van uw vloer

Voorkom los vuil

Zand en vuil zijn als schuurpapier voor uw vloer. Stofzuig daarom regelmatig of haal een vloerwisser over de vloer. Om de inloop van zand en vuil te beperken, plaatst u liever een schoonloopmat bij de ingang(en).

Houd het droog 

Hout werkt als het nat wordt. Het kan uitzetten en kleurverschil geven bij de naden. Zorg er dus voor dat u -indien u de vloer vochtig afneemt-, een goed uitgewrongen doek of mop gebruikt.

Neem vocht (b.v. gemorst water) direct op en voorkom lekkende plantenbakken door er een schaal onder te plaatsen.

Voorzie meubels van vilt 

Meubels die verschoven worden geven een grote kans op krassen. Tafels en stoelen zijn hiervande bekendste voorbeelden. Voorzie deze van vilt en houd de kwaliteit van het vilt in de gaten.

Zo blijft u ernstige beschadiging van uw vloer voor.

Kies bij rolbare stoelen voor zachte wielen

Intensief gebruik van stoelen met draaiende en zwenkende wielen kan zorgen voor beschadigingen aan uw vloer. Kies daarom bij de aanschaf van een bureaustoel voor zogenaamde ‘zachte’ wielen. Laat u hierover adviseren.

Plaats een luchtbevochtiger

 Hout is gevoelig voor het weer. Door verandering van de luchtvochtigheid (die ontstaat doorverandering van het weer) kan uw vloer krimpen of uitzetten. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 55 en 60%. Om deze op peil te houden plaatst u een luchtbevochtiger. Uw vloerspecialist informeert u graag over een luchtbevochtiger. De luchtvochtigheid kunt u controleren met een hygrometer.

Let op met naaldhakken

Schoeisel (met name naaldhakken) met beschadigde of vieze, zanderige zolen vormen een grote bedreiging voor uw vloer.

Gebruik geen huishoudelijke producten

Gewone huishoudelijke producten kunnen de afwerklaag beschadigen en de kans op verkleuring vergroot. Een nieuwe afwerklaag kan na het gebruik van huishoudelijke producten bovendien minder goed hechten. Gebruik voor uw vloer de daarvoor toegewezen producten, zodoende komt u (ook) niet in de problemen bij eventuele garantiekwesties.

Lees de gebruiksaanwijzing

Lees voor gebruik altijd zorgvuldig de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de onderhoudsproducten en de vloeren.

Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.