Vloeronderhoud Laminaat

Vloeronderhoud Laminaat

Qua vloeronderhoud mag de laminaatvloer (met mdf of hdf drager) vochtig afgenomen worden, gebruik dus een goed uitgewrongen dweil. Een te kwistig gebruik van water zal niet reparabele schade doen ontstaan aan uw laminaat.

Maak gebruik van een speciale laminaatreiniger en houdt daarbij het liefst één merk aan, bij gebruik van verschillende merken of producten kan dit in vervelende vlekvorming óf zelfs schade resulteren.

Als het laminaat sterk vervuild is, is het advies om een intensief (laminaat)reiniger toe te passen. Na gebruik van dit product zult u in de meeste gevallen het laminaat nog eens extra moeten afnemen, doe dit met de ‘normale’ laminaatreiniger en als u dit niet voorhanden heeft; Maak gebruik van kraanwater, maar doe dit niet altijd, daar u anders een “kalkwaas” over het laminaat zult creeëren.

Mocht u toch over willen stappen naar een ander (merk)product, raadpleegt u dan uw specialist.

Kijk uit met: Aceton, wasbenzine, terpentine of andere producten welke niet voor het laminaat bedoeld zijn en mocht u het er toch “op willen wagen”; Probeert u het eerst op een “visueel niet prikkelende plek” uit!

Laminaat – volledig waterbestendig

Het onderhoud van een volledig waterbestendige laminaatvloer, komt overeen met het onderhoud van het hierboven genoemde “reguliere” laminaat. Echter het bezit één groot voordeel; Een overvloed aan vocht (water) is voor dit type vloeren geen probleem en zal geen schade veroorzaken.

Heeft u meer vragen over het vloeronderhoud van laminaat ?

Bel of mail ons. Of kom langs in onze showroom. Onze adviseurs beantwoorden geheel vrijblijvend al uw vragen.
Let op: Uitvoeringen waarbij de drager van een watervast mdf of hdf is, vallen hier niet onder.