PVC-stroken & Vinyl-stroken

PVC-stroken en vinyl-stroken zijn de sterkere variant van het zo bekende zachte vinyl. In de projectmatige sector zijn deze vloerstroken al jaren bekend. Veel grote(re) gebouwen met vaak zware vloerbelastingen zijn voorzien van PVC vloeren of “harde” vinylvloeren. In de private sector is deze vloerbedekking echter nog niet zo bekend.

PVC-Vloeren

PVC-vloeren zijn leverbaar in zeer veel verschillende decoren, maten en uitvoeringen. Men kan hierbij kiezen uit een houtdecor of een tegeldecor. Een PVC-vloer kan worden verlijmd aan de dekvloer of zwevend worden gemonteerd. Bij verlijming wordt de dunne strook of tegel van de PVC-vloer rechtstreeks aan de ondergrond verlijmd. Doordat een verlijmde PVC-vloer echter dun en flexibel is, dient in bijna alle gevallen de ondergrond voorafgaand aan plaatsing van de PVC-vloer te worden geëgaliseerd. Er zijn ook zwevende PVC-vloeren welke op een ondervloer kunnen worden geplaatst. Het is hierbij meestal niet nodig om de ondergrond te egaliseren. Een PVC-vloer is onderhoudsarm en dient in de regel enkel te worden schoongemaakt. Een PVC-vloer is zeer geschikt voor de toepassing op vloerverwarming en/of vloerkoeling.

Vinylvloeren

Vinylvloeren zijn leverbaar in zeer veel verschillende decoren. Men kan hierbij kiezen uit een houtdecor of een tegeldecor. Een vinylvloer wordt geleverd op een rol van meestal 400cm breedte. Deze rol wordt uitgerold in de te plaatsen ruimte en vervolgens op maat gesneden. Doordat een vinylvloer echter dun en flexibel is, dient in bijna alle gevallen de ondergrond voorafgaand aan plaatsing van de vinylvloer te worden geëgaliseerd. Er wordt geen ondervloer toegepast bij vinylvloeren. De meeste vinylvloeren worden los geplaatst en enkel op veel belopen plekken in de ruimte middels dubbelzijdig tape gefixeerd. Een vinylvloer is onderhoudsarm en dient in de regel enkel te worden schoongemaakt. Een vinylvloer is meestal zeer geschikt voor de toepassing op vloerverwarming en/of vloerkoeling mits deze volledig wordt verlijmd.