Vloeronderhoud Geoliede hard-wax olie vloer

Olie & Hard-wax olie vloer

Het vloeronderhoud van een geoliede of hard-wax olie behandelde houten vloer, vertoont grote overeenkomsten en moet in de regel frequenter plaats vinden dan dat van een een gelakte houten vloer. De onderhoudsproducten bestaan vaak uit; Een onderhoudszeep, onderhoudsolie en een intensiefreiniger.

Als u, uw geoliede houten vloer met een goed uitgewrongen dweil (vochtig, niet nat!)  afneemt, doet u dit dan met de voorgeschreven zeeptoevoeging. Deze zeeptoevoeging doet uiteraard uw geoliede houten vloer reinigen, maar vooral ook voeden. Juist dit voeden is van belang, dit zodat er weinig tot geen vuil door uw vloer wordt opgenomen omdat de aanwezige “nerf” goed gevuld blijft. Dweilt u, uw geoliede houten vloer dan liever ook niet met enkel water, hierdoor tast u de beschermende laag aan en bestaat er kans op een “kalkwaas”.

Verwaarloosde vloer?

Mocht u, uw onderhoud wat verwaarloosd hebben en begint de vloer schraal te worden, dan wordt het tijd voor gebruik van de intensiefreiniger. U dient de gehele vloer met de intensiefreiniger te behandelen en ná 24-uur in de onderhoudsolie te zetten.

Door behandeling met de intensiefreiniger voor geoliede houten vloeren, “trekt u de nerf verder open en drijft het vuil af naar de oppervlakte”. Daarna niet zepen! De zeep voedt namelijk en dit zorgt ervoor dat het effect van de onderhoudsolie vele malen minder zal zijn, waarbij het droogproces ook nog eens ettelijke uren tot soms wel dagen verlengd kan worden.

Het is mogelijk om een geoliede houten vloer plaatselijk te behandelen met onderhoudsolie, dit zal echter visueel waarneembaar zijn en naar gelang het gebruik zal deze visuele waarneembaarheid vervagen.

Het verschil: Tussen een olie en een hard-wax geoliede houten vloer zit’m in het feit dat “gewone” vloerolie in het hout zal “trekken”. De olie in de hard-wax samenstelling dit ook, echter met het verschil dat de parafine welke de hard-wax olie bevat een “beschermlaagje” op het vloerhout vormt.


Nog meer weten over het vloeronderhoud van uw geoliede hard-wax olie vloer?

Bel of mail ons. Of bezoek onze showroom. Onze adviseurs geven u geheel vrijblijvend antwoord op uw vragen.

Let op: Gebruik nooit huishoudelijke schoonmaakmiddelen! Deze kunnen niet reparabele schade aan uw houten parketvloer doen ontstaan. Daarnaast kan het onderhoud van uw geoliede houten vloer afwijken.