Kurkvloer

Kurkvloer

Het onderhoud van uw kurkvloer kan sterk verschillen van andere kurkvloeren door de verscheidenheid aan “toplaagafwerkingen”. Alvorens u een beschermlaag c.q. polishlaag aan kunt brengen dient u de vloer schoon te maken met een milde kurkvloer reiniger, hierdoor wordt er een goede “basis” gecreërd voor de polish. Indien u reeds vier á vijf lagen polish hebt aangebracht, is het verstandig deze oude polishlagen te verwijderen met een “stripper” (krachtige ontvetter). Na het gebruik van deze “stripper” dient u de kurkvloer af te nemen met schoon water, dit voordat u de kurkpolish aan wil gaan brengen. U moet de polish gelijkmatig aanbrengen, niet te dun!

Hardnekkige vlekken kunt u proberen te verwijderen met een doek welke is bevochtigd met 1/10e deel “stripper” en 9/10e delen water. Hierna dient u echter wel weer polish aan te brengen.

Meer weten over het onderhoud van uw kurkvloer?

Bel of mail ons. Of bezoek onze showroom. Onze adviseurs geven u geheel vrijblijvend antwoord op uw vragen.

Let op: Voor geoliede kurkvloeren verwijzen wij u naar het onderhoud van geoliede of hard-wax geoliede houten vloeren. Bij kurk zult u echter “scherper” moeten opletten dar het een vele malen zachter product betreft.