Geïmpregneerde (was)vloer

Geïmpregneerde (was)vloer

Een geïmpregneerde (was)vloer vraagt onderhoud. Zo’n vloer is veelal behandeld met vloerwas, waarbij de impregneer ervoor zorgt dat er geen vocht “in het hout kan trekken”. Gemorste vloeristoffen kunt u met een vochtige doek afnemen. Als de houten vloer met was behandeld is, dient men al naar gelang het gebruik en de inherente “slijtage” onderhoud te plegen. Hiervoor zult u de vloer af en toe met de vloerwas moeten “inwrijven”, u kunt hiervoor gebruik maken van een “vaste of vloeibare was”. Allereerst dient u de vloer stofvrij te maken, vervolgens brengt u een dunne laag vloerwas aan. Na droging van de vloerwas deze uitwrijven. U mag of kunt niet eerder een nieuwe waslaag aanbrengen nadat bij het opwrijven van de oude(re) waslaag de glans niet meer terugkomt!

Alvorens een compleet nieuwe waslaag aan te brengen, de houten vloer reinigen met een wascleaner; Hiermee verwijderd u de oude aanwezige waslagen.

Nog meer weten over het onderhoud van een geïmpregneerde (was)vloer?

Bel of mail ons. Of bezoek onze showroom. Onze adviseurs geven u geheel vrijblijvend antwoord op uw vragen.

Let op: Vloerwas heeft één groot voor-en nadeel; U kunt naar bij wijze van spreken uw “gemoedstoestand” kiezen voor een glimmende of matte houten vloer, echter een houten vloer welke behandeld met vloerwas blijft erg gevoelig voor vochtplekken van bovenaf. Deze geven acuut vlekken of kringen op uw houten vloer. Daarbij kan het onderhoud van uw vloer afwijkend zijn.